,

New Year, New You!

Zoals je wel zal zijn opgevallen richt Eager Ears zich tegenwoordig met name op de eigenaren van jonge en groene paarden, vandaar de toevoeging ‘Coltstarting’. Zo ook mijn blog-artikelen. Dat wil echter niet zeggen dat JIJ er niks aan hebt, als je buiten die boot valt.

Ik heb er lang over nagedacht of het een goed plan was om mijn blog artikelen hierop aan te passen en hoe ik mijn huidige lezers toch zoveel mogelijk zou kunnen blijven bieden. Mijn uiteindelijke conclusie is en blijft dan ook; alle problemen ontstaan ergens in de basis. Begin daar met gaten vullen; en ik kan je garanderen dat die er altijd zijn, die gaten. Mijn advies…; lees de artikelen, en pas ze toe op jouw (volwassen) paard.

Je zult verrast zijn over de resultaten met jouw paard wanneer je hem de kans geeft met een schone lei te beginnen en ophoud aannames te maken over wat hij wel en niet snapt, en wel en niet kan.

Ik daag je uit!

……..En dan heb ik jouw hulp nog nodig!

Of je nu een groen, bereden of gepensioeneerd paard hebt… je hebt vast dingen waar je tegenaan loopt, specifieke uitdagingen of valkuilen met jouw paard of met jezelf…en ik hoor graag waar die over gaan.

Deel hieronder, of onder het facebook bericht waar je dit artikel hebt gevonden tussen de 1 – 3 duidelijke vragen waar jij graag een antwoord op zou willen en in ruil daarvoor zal ik onder alle reacties een gratis priveles t.w.v 50,- verloten.

Daarbij zal ik ieder onderwerp dat wordt genoemd behandelen in een blog artikel de komende periode!

En in de tussentijd…. heb je wel een jong paard? Dan wil je deze gratis webinar niet missen:

 

De verloting van de gratis les is excl. reiskosten 0,19 cent per gereden km; enkel binnen een straal van 100 km. rondom Heesch, Noord-Brabant. Deze dient binnen een maand na aankondiging te zijn ingepland.
Op de avond van 19 maart zal een winnaar worden getrokken en bekendgemaakt.
4 antwoorden
 1. Bernette
  Bernette zegt:

  Interessant! Ik heb net een jonge merrie gekocht en mijn grootste vraag is eigenlijk: vanaf welke leeftijd zou je starten met werk? Rijden uiteraard pas vanaf een jaar of 3 (liefst nog iets later, en in mijn geval (IJslander) ga ik er absoluut niet op voor ze 4,5 is). Maar wanneer begin je met grondwerk? Leer je ze wel een basis (meelopen aan een halster bijvoorbeeld) vanaf dat ze jong zijn? Of laat je ze lekker paard tot een paar maanden voordat het echte werk begint?

 2. Elvira Noot
  Elvira Noot zegt:

  Bedankt voor je reactie Bernette, en hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!
  Dat is zeker een goede vraag. Krijg je de kans, zorg dan zeker dat je bij de webinar bent op 17 maart. Daar zal in worden gegaan op jouw vraag.
  Heb je daar nog niet voldoende antwoord aan, dan zal ik je vraag meenemen in de lijst met onderwerpen voor de aankomende blog artikelen.

 3. Loes de Nies
  Loes de Nies zegt:

  Hoi Elvira,
  Leuk dat je om input vraagt. Bij deze mijn vragen:
  – Hoe kun je inschatten of een jong paard al toe is aan een bepaalde oefeningen? Ik worstel daar zelf wel eens mee, wanneer mijn paard een oefening niet wil/kan doen dan moet je soms juist doorzetten, terwijl het op andere momenten gewoon nog te vroeg is voor die specifieke oefening.
  – Mijn merrie is vrij dominant. Wanneer zij narrig met haar hoofd schut wanneer ik een iets aan haar vraag, maar wel de oefening verder netjes uit begint te voeren, moet ik dit gedrag dan negeren en de oefening net zo lang vragen/doen tot ze niet meer schud of moet ik hier meer actief op reageren?
  – Heb je tips om oefeningen gevarieerd maar toch gestructureerd te houden? Mijn valkuilen zijn dat ik soms te lang met hetzelfde bezig ben (of te vaak in opvolgende sessies) en het hierdoor saai wordt voor mijn paard, terwijl ik soms juist veel te veel verschillende dingen doe in de training waardoor ze het spoor een beetje bijster raakt. Hoe hou ik een goede balans?

  Misschien zijn mijn vragen te specifiek of wellicht behandel je sommigen al tijdens je webinar, maar dit zijn de dingen waar ik mee worstel 😉
  Groetjes Loes

 4. Elvira Noot
  Elvira Noot zegt:

  Leuk dat je er zo goed over na hebt gedacht, Loes!
  Inderdaad hele specifieke vragen, maar dat is niet erg. Ik sla ze op en pak ze erbij wanneer ik aan de blogs begin. Bedankt.

Reacties zijn gesloten.