,

10 lessen geleerd van een echte ‘Horseman’

 

10 lessen geleerd van een echte ‘Horseman’

nh ex

Begin deze maand was het eindelijk zo ver; mijn trainer en Meester Instructeur Berni Zambail kwam overgevlogen uit Zwitserland voor de NH Experience om daar eerst samen met mij les te geven aan mijn studenten, en vervolgens een instructeurs cursus te verzorgen aan een handjevol door ons gekozen instructeurs met de juiste mentaliteit en niveau.

Cheryl deBie tijdens teugel simulaties

Cheryl deBie tijdens teugel simulaties

Tijdens dag 1 hebben collega Cheryl deBie (Engeland) en ik de groep studenten voorbereid op Berni’s komst d.m.v duolessen en simulaties, en s’avonds tijdens de workshop hebben we iedereen geholpen doelen te stellen voor deze cursus en de verdere toekomst.
Wat een fijne sfeer met een heerlijke groep gemotiveerde mensen!

Mijn eigen privélessen met Berni waren geweldig, en de intensive met de instructeurs was natuurlijk ook ontzettend leerzaam. Maar ik heb waarschijnlijk net zoveel geleerd van het observeren en assisteren bij de lessen met mijn eigen studenten.

Helaas kan ik niet alle wijsheid en ervaring die ik in de jaren, en specifiek deze week, heb opgedaan in een kopje gieten en deze aan je te drinken geven. Maar ik kan wel een poging wagen enkele van de belangrijkste lessen die weer voor me zijn bevestigt tijdens het eerste deel van deze cursus voor je samen te vatten zodat je iets hebt om over na te denken.

Hieronder vind je een kort lijstje van deze lessen waarvan in de komende artikelen een uitgebreidere uitleg met voorbeelden zult kunnen lezen.

 1. Gebruik psychologie

  Berni Zambail & Elvira Noot

  Berni Zambail & Elvira Noot

 2. Wees consequent tot succes volgt
 3. Wees geduldig – observeer & wacht
 4. Wacht tot het ‘kLIKT’
 5. Straal je liefde uit
 6. Wees beleefd
 7. Vul de gaten
 8. Zoek naar de connectie
 9. Focus
 10. Wees geen ’50 shades of grey’

En voor degenen die erbij aanwezig waren (bij de Fun & Freestyle of de instructeurs Intensive)… hoor ik natuurlijk dolgraag welke lessen er volgens jou nog bij zouden moeten staan!

Foto’s en meer updates kun je nu vinden op de gloednieuwe NH Experience facebook pagina.